Účetní program ABRA G2 pro odborové organizace - první aktualizace

Nebojte se nového účetnictví!

V průběhu měsíce února 2006 bude všem uživatelům, kteří si zakoupili účetní program ABRA G2 pro odborové organizace, zaslána první aktualizace tohoto programu, která reaguje na připomínky uživatelů a na legislativní a technické změny. Aktualizaci obdrží uživatelé na dobírku, pouze za cenu poštovného a balného. Společně s CD ROM dostanou uživatelé také nový aktualizační klíč, který je nezbytný pro tiskové účetní sestavy.

Součástí aktualizačního CD ROM je manuál podrobně popisující instalaci programu. Při ní je třeba rozlišit uživatele na ty, kteří již v programu účtovali a na ty, kteří začínají. Dále uživatelé na CD ROM naleznou konverzní program (patch), který upravuje sestavy v nové verzi a který zajistí bezproblémové převedení dat pořízených v předešlých verzích programu.

Úplnou novinkou je videomanuál, který uživatele provede celým účetním programem a kde pomocí jednoduchých krátkých filmových sekvencí lze sledovat práci s programem a pořizování dat i výstupů.

V prvním čtvrtletí roku 2006 bude do distribuce připravena "Příručka pro uživatele účetního programu ABRA G2 pro odborové organizace - varianta 1, krok za krokem", která je určena začátečníkům a detailně vysvětluje práci s programem a jejíž součástí bude vzorový příklad.

Ti, kteří si chtějí účetní program před jeho zakoupením vyzkoušet, si mohou na internetových stránkách www.cmkos.cz stáhnout jeho demoverzi.

Noví zájemci o účetní program si CD ROM mohou objednat prostřednictvím Nakladatelství SONDY a to:

za cenu 1 462 ,- Kč.

Předplatitelé týdeníku SONDY mají 10% slevu - k objednávce připojte své předplatitelské číslo!

Aby usnadnila odborovým organizacím přechod na účetnictví ve zjednodušeném rozsahu, připravila ČMKOS (odd. Rozvoje lidských zdrojů a projektové činnosti) ve spolupráci s firmou Aktis a.s. školení hospodářů základních organizací. Termíny školení naleznete na www.cmkos.cz/lidskezdroje - telefon 234 462 238. Zájemcům o školení na PC doporučujeme, aby měli zvládnuty základy účetnictví ve zjednodušeném rozsahu pro odborové organizace, které školí jak jednotlivé odborové svazy, tak i ČMKOS.

Příprava účetního programu pro odborové organizace prošla bouřlivým vývojem. Původně měla novela zákona o účetnictví, která zrušila jednoduché účetnictví a zavedla účetnictví vedené v plném rozsahu a účetnictví vedené ve zjednodušeném rozsahu, platit od 1. 1. 2005. V závěru roku 2004 Parlament ČR schválil možnost vedení jednoduchého účetnictví v odborových organizacích až do konce roku 2006. Povinnost účtovat ve zjednodušeném rozsahu se tak pro odborové organizace stanovila od 1. 1. 2007. Od tohoto termínu mají všechny odborové organizace povinnost účtovat podle tohoto zákona. Proto doporučujeme odborovým organizacím, aby si uvedený program zajistily v dostatečném předstihu a měly tak čas se s ním seznámit a ulehčit si přechod na tento typ účtování.

V nakladatelství SONDY jsou ještě v omezeném množství k dispozici Účetní kniha pro vedení účetnictví ve zjednodušeném rozsahu pro odborové organizace (126 Kč) a metodická příručka Nové účetnictví pro odborové organizace (350 Kč). I na tyto publikace mají předplatitelé týdeníku SONDY garantovanou 10% slevu!

(ová)