Základní informace 24CZ

Informace o televizi 24cz

Parlamentní satelitní a kabelová televize 24cz zahájila své vysílání v České republice 17.11.2004 a vyplnila tak svým zaměřením existující mezeru na českém televizním trhu. Existence televize tohoto zaměření poskytuje nejen odborné veřejnosti, ale i běžným občanům, lepší přístup k informacím a službám státní správy a samosprávy. 24cz zvyšuje přímou zainteresovanost občanů v oblastech politického, ekonomického a společenského života. Prostřednictvím 24cz dochází k prohloubení komunikace mezi veřejnou správou a občany se zpětnou vazbou.

Ve světě takto specializované kanály nejsou ničím výjimečným (americký C-SPAN má dnes 3 programy a vysílá od roku 1979, anglické BBC Parliament od roku 1989, další parlamentní televize existují v Německu, Francii, v Itálii, ve Španělsku a v dalších zemích i na jiných kontinentech).

Televizní kanál 24cz je nekódovaný televizní kanál a je přenášen volně přes nejsledovanější satelitní systém družic Astra, současně je v nabídce kabelových sítí UPC a Karneval a vysílání je možné sledovat i na těchto internetových stránkách. Počet registrovaných uživatelů ve zmíněných sítích je 2,196,000.

Televize 24cz vysílá nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Technické informace

Parametry příjmu:
Televizní kanál 24.cz je přenášen satelitem Astra 2C (19,2°E), kde vysílá na transpondéru č.57, na kmitočtu 10,832 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, SID 61993, video PID 40, audio PID 41, PID PCR 40. Kanál je vysílán v rozlišení 480x576. Signál televize 24.cz není ani na satelitu Astra kódován. Je to již v pořadí druhý nekódovaný televizní kanál, který vysílá volně přes nejsledovanější satelitní systém družic Astra 19,2°E.

Televize 24.cz vysílá a bude vysílat volně. Pro příjem stačí standardní set top box pro příjem nekódovaných programů s parabolou nasměrovanou na pozici 19,2°E, na které je umístěn satelitní komplex družic Astra.

Technické parametry satelitního vysílání a distribuce TV programu "24.cz" :

Specific Description of Transponder Use

1. Initial transponder number on the Satellite :

2. Customer Uplink Signal frequency :

17514.50 MHz

3. Customer Downlink Signal frequency :

11914.50 MHz

4. Capacity provided :

2.5 Mbps

5. Hours of transmission:

24 hours, 7 days a week

6. Pre-emptibility status:

See Schedule VII

7. Forward Error Correction (FEC) ratio:

C. Orbital Position and Transponder Bandwidt

1. Orbital position:

19.2 degrees East

2. Usable Transponder bandwidth:

33 MHz

1xStereo

transmission times :

24hrs

V datovém toku se kromě dat jednotlivých služeb vysílají tabulky s různými daty (deskriptory) popisujícími tyto služby.

Tyto tabulky slouží pro dekodéry v přijímačích. Je možné, že v některé tabulce je nestandardní údaj, který ale naprosté většině dekodérů nevadí.

V Praze dne 24.11.2005